Hoe moet ik Tetris spelen?

Als je een spel hebt geopend krijg je meestal eerst een menu te zien. Hier kun je soms de moeilijkheidsgraad instellen en andere opties veranderen en er is ook altijd een “play game” knop of iets dergelijks te vinden.

Het spel start na het drukken op deze knop en je ziet dat er blokken naar beneden vallen. Deze blokken bestaan altijd uit 4 kleinere blokjes en hebben verschillende vormen. Je kunt deze blokken van links naar rechts bewegen en dit doe je meestal met de pijltjes. Werkt dit niet? Kijk dan bij instructies onder het spel voor meer uitleg. Ook kun je de Tetris blokken draaien, dit doe je meestal met het pijltje omhoog, ook dit staat uitgelegd in de instructies onder het spel.

Met bovenstaande mogelijkheden is het de bedoeling om rijen weg te spelen. Je moet de Tetris stukken dus zo draaien dat ze precies netjes in elkaar vallen. Is dit gelukt, dan gaat de lijn automatisch weg en krijg je punten. Het is ook mogelijk om een Tetris te halen, dit doe je door 4 lijnen tegelijk weg te spelen, hiervoor krijg je meestal bonus punten.

Je moet er ook op letten dat de stukken niet te hoog komen want als ze opstapelen tot de bovenkant van het scherm dan is het spel afgelopen.

Ik probeer Tetris te spelen maar ik krijg een zwart beeld.

Om de Tetris spellen op onze site te kunnen spelen heb je een Adobe Flash speler nodig. Dit is betrouwbare software dat het spel laat werken. Normaal zit deze software al op jouw pc bij aankoop maar het kan zijn dat de versie is verouderd of dat de speler helemaal niet aanwezig is. Als dit het geval is dan moet je de volgende link volgen: http://get.adobe.com/nl/flashplayer/ De website controleert dan jouw pc en als de software niet aanwezig is dan wordt deze automatisch geďnstalleerd.

Het kan ook zijn dat je het spel wilt spelen op een Ipad of Iphone. Dit zijn apparaten van Apple en deze ondersteunen(nog) geen flash, je kunt onze Tetris spellen dan ook niet spelen op deze apparaten.

Zijn alle spellen op tetrisspellen.nl gratis?

Dat klopt, alle Tetris spelletjes zijn helemaal gratis en online te spelen, Je hoeft dus niets te downloaden en we zullen je nooit om geld vragen voor iets op deze site.

Ik heb een leuk Tetris spel gevonden, mag deze op jullie site?

Ja, alle spellen op onze website zijn ontdekt of gemaakt door bezoekers. Als jij een Tetris spel hebt gevonden op het internet en je bent van mening dat dit echt een aanwinst is voor onze site, stuur ons dan een email via het contact formulier met de plek waar je de Tetris game hebt gevonden. Wij bekijken hem ook even en als het spel leuk is dan plaatsen we het hem tussen de andere Tetris spellen.

Kan het geluid van de spellen uit of zachter?

Dit is natuurlijk mogelijk want de ontwerpers hebben het spel gemaakt met de gedachten dat je misschien ook wel eens stiekem Tetris op jouw werk of school wilt spelen. Meestal zit de optie voor geluid in het menu of spel zelf en wordt aangegeven door een luidspreker icoontje. Nog makkelijker is natuurlijk om gewoon het geluid van jouw pc uit te zetten.